Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Marinbiologisk Station Rønbjerg 

På grund af renovering er Marinbiologisk Station lukket frem til 1. maj 2021. Reservation af ophold i den resterende del af 2021 (maj til december) kan dog fortsat foretages mens stationen er lukket.

Marinbiologisk Station, Rønbjerg er en forsknings- og kursusfacilitet, der drives af Akvatisk Biologi under Institut for Biologi. Stationen er placeret ved Rønbjerg havn ud til Løgstør Bredning i den centrale del af Limfjorden.  

Stationen kan benyttes af alle med et fagligt formål, både interne brugere fra Institut for Biologi, og eksterne brugere fra det øvrige AU, andre nationale som internationale universiteter og institutioner.

I kraft af stationens placering ved Limfjorden og indlagt rindende, filtreret havvand i bygningerne, er den primære målgruppe marine forskningsprojekter og kurser. Men enhver faglig aktivitet, der behøver tør- eller vådlaboratorier, eller hurtig adgang til fjorden fx via stationens jolle, vil kunne drage fordel af opholdet. Også ikke-laboratoriekrævende kurser, seminarer og møder kan afholdes på stationen i de tilknyttede opholdsrum, møderum og auditorium/seminarrum.

Har man behov for et uforstyrret skriverefugium i en periode er stationen også en oplagt mulighed.