Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Formidling

Denne side er under udvikling

Murdoch University 4.september 2016: Drones captures footage of white whale calf

Murdoch University, 4. sep. 2016

DK4 23. november 2015: Zoofysiologi i den virkelige natur

I programmet "forskningsmagasinet" på DK4 gennemgår professor Tobias Wang tre forskellige dyrs egenskaber som vi mennesker gerne ville kunne. Se video.

24. februar 2015: Diving Bradycardia in human breath-hold diver

Undervisningsvideo. Studerende undersøger dykresponsen i det menneskelige hjerte i 3 graders varmt vand. Se video

DR P1 17.november 2014: Forskning i hvalers lyde

Hør professor Peter Teglberg Madsen fortælle om hvalernes lyde og den seneste forskning indenfor dette emne i programmet "Natursyn" på P1.

DR P1 6.maj 2014: Bjørnen sover .... og det kan vi lære noget af

Når mennesker ligger stille i lang tid, fx i en hospitalsseng, så begynder kroppen simpelthen at stå af. Muskler og knogler bliver svagere og blodet bliver så tykt, så det bliver svært at pumpe rundt for hjertet. Det resulterer for ofte i blodpropper. Så da kardiolog Ole Frøbert hørte om det Skandinaviske Bjørneprojekt, fik han en vildt god idé. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.
Hør udsendelsen. Bl.a. deltager Inge Revsbech.

Folkeuniversitet 27.marts 2014: Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv

Peter Teglberg Madsen, Offentligt foredrag i naturvidenskab. Hvordan kan en kaskelothval holde vejret i to timer, hvordan undgår en narhval at fryse ihjel og hvordan tager en blåhval 70 tons vand ind i munden uden at rykke kæberne ad led? Ny teknologi har givet forskerne et enestående indblik i hvalernes skjulte liv. Foredraget har tidligere været afholdt både i Aarhus og andre byer og det skønnes at mere end 5.000 har været med!

Jyllands-Posten 14. marts 2014: Dansk forsker er begejstret over sibirisk mammut

Professor Roy Weber har udtaget prøver fra et kadaver af det store forhistoriske dyr, som han kalder »utrolig velbevaret«. Se mere her.

Videnskab.dk 27. februar 2014: Læger jagter krokodiller i kamp mod mystisk hjertesygdom

Danske forskere, bl.a. Tobias Wang, har været på krokodillejagt i Sydafrika. Håbet er, at undersøgelser af krokodillens mystiske hjerte kan munde ud i hjælp til alvorligt syge børn. Se artiklen her.

Politiken 7.juli 2013: Ultrafølsom hud trods det tykke panser

Af Henrik Larsen

Professor Tobias Wang om Integumentary Sensory Organs hos krokodiller. En netversion af artiklen kan ses her.

Jyllands Posten 24. marts 2013: Sådan kommer Danmarks hvaler på rette vej

Det har i mange år været en gåde, hvorfor marsvin trods deres ultrafine sanser svømmer ind i fiskenet, men teknologiske fremskridt og et unikt forskningscenter i Kerteminde gør det nu muligt at få ny viden om marsvins evne til at registrere og finde objekter ved hjælp af lyd. Den viden skal bl.a. bruges til at redde de hen ved 4.000 marsvin, som årligt drukner i fiskenet i de danske farvande. Se mere her.

Politiken 6. januar 2013: Uvist, hvor hårdt disse fisk vil gispe efter luft

Af Henrik Larsen. Interview med lektor Mark Bayley. Aarhus Universitet skal i samarbejde med et vietnamesisk universitet skaffe ny biologisk viden om luftåndende dambrugsfisk. Og dermed bidrage til at sikre fremtidens fødevareforsyning i Sydøstasien. Se artiklen her.

Weekendavisen 8. februar 2013: At lytte uden ører

Af Peter Teglberg Madsen i Weekendavisen. Lyd. De ydre ører er høresansens anatomiske udtryk, men slanger og øreløse padder kan faktisk opfange lyd med kroppen ved hjælp af en fantastisk følsom vibrationssans. Hørelsens historie viser tilbage til en mere stille sanseverden.

Folkeuniversitet 18. oktober 2012: Menneskedyret Homo sapiens: Hvad? Hvorfra? Hvordan? Og hvorfor?

Peter Teglberg Madsen, Offentligt foredrag i naturvidenskab. Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Foredraget har tidligere været afholdt både i Aarhus og på adskillige gymnasier. Se evt. mere her.

Videnskab.dk 28. oktober 2011: Pytonslanger skal hjælpe hjertepatienter

Tobias Wang om ny forskning som viser, hvorfor pytonslanger som ved et trylleslag kan forstørre deres hjerter, så de kan fordøje et bytte. Opdagelsen kan føre til banebrydende behandling af hjertepatienter. Se artiklen her.

Videnskab.dk 26. januar 2011: Giraffer har små hjerter

Tobias Wang om nyt dansk studium som overraskende viser, at giraffens hjerte ikke er ekstra stort i forhold til andre dyrs. Det giver blodtryksforskere et problem. Se artiklen her.

Registreret i PURE

2014

Sortér efter:: Dato | Titel

2013

Sortér efter:: Dato | Titel

2012

Sortér efter:: Dato | Titel

2011

Sortér efter:: Dato | Titel