Institut for Biologi Medarbejdere

Deadlines og indberetning af publikationer for 2020 i Pure

Fredag d. 15. januar 2021 er sidste frist for at indberette publikationer med udgivelsesår 2020.

Er du forsker eller administrativ medarbejder, som indberetter i Pure, er dette relevant for dig.

Indberetter du publikationer i Pure skal du tjekke følgende inden den 15. januar 2021:

• Er alle dine publikationer indberettet i Pure?
  • Har nogen af din publikationer ændret udgivelsesstatus siden du indberettede dem?
  • Er dine publikationer oprettet i den rigtige kategori ('forskning', 'formidling', 'rådgivning' og 'undervisning')?
  • Er angivelsen af ”peer review” korrekt for dine publikationer?
  • Er Open Access-status korrekt for relevante publikationer?

AU’s nøgletal, BFI-point, og resultat i Open Access Indikatoren er baseret på validerede publikationer i Pure. Det er nødvendigt, at fristen overholdes. AU Pure kan ikke garantere, at publikationer, der indberettes efter fristens udløb, kan nå at blive valideret og talt med.

AU nøgletal

I begyndelsen af marts opgør AU Pure universitetets forskningsproduktion. Opgørelsen indeholder antallet af validerede publikationer med udgivelsesår 2020 og indgår som en del af universitets årsrapport.

Open Access Indikatoren

I begyndelsen af marts 2021 høstes publikationer med udgivelsesår 2019 til den danske Open Access indikator. Derfor skal du sørge for at Open Acces status på dine publikationer fra 2019 er korrekt. Se også gerne på publikationer fra 2020, så du har alt opdateret. Upload det accepterede manuskript til Pure, hvis du har forlagets tilladelse til at parallelpublicere det. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til Open Access, kan du kontakte din kontaktperson ved AU Library. Du kan læse mere om Open Access her.

Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI)

I juni 2021 høstes publikationer med udgivelsesår 2020. BFI-publikationer benyttes til at fordele en del af de nye basisforskningsmidler til universiteterne. Rettidig indberetning af universitetets publikationer er derfor essentiel. Du kan læse mere om BFI på Styrelsen for Forskning og Uddannelses hjemmeside.

Spørgsmål kan rettes til AU Pure på e-mail pure@au.dk