Institut for Biologi Offentligheden / Pressen

AFLYST! NAT uddannelsesdag

Alle undervisere og andre interesserede i undervisning bydes varmt velkommen til Natural Sciences uddannelsesdag

Oplysninger om arrangementet

tirsdag 18. januar 2022,  kl. 13:00 - 16:00

Stakladen, Fredrik Nielsens Vej 2, bygning 1423

Det overordnede tema handler om hvordan man går fra at være elev til at blive studerende og hvad vi som undervisere kan gøre i den overgang.

13.00-13.15: Velkomst ved prodekan for uddannelse Kristine Kilså (på dansk og på engelsk).

13.15-14.15: Becoming a university student, præsentation ved professor Paul Ashwin, Lancaster University, UK (på engelsk). The presentation will focus on the becoming and being of first year students. The presentation will provide different perspectives on structural dimensions of becoming a student, including how the curricula in a university can be designed in ways that help to transform students’ understanding of themselves and the world. In addition the presentation will focus on who the students are – and our presumptions about them – as well as the purposes of education and the overall educational responsibilities.

14.15-14.45: Kaffe og netværk.

14.45-15.15: Tilrettelæggelse af førsteårsundervisning, præsentation ved Laura Cordes Felby, CED, Aarhus Universitet (på dansk, hand-outs på engelsk).

I uddannelsesdagens anden del fokuseres der på førsteårsundervisningen på NAT. Der gives en introduktion til en række områder som forskningen peger på er særlig vigtige for at understøtte en vellykket transition fra elev til studerende, herunder hvordan det konkret kan indtænkes i undervisningen på NAT. Disse tiltag bliver grundlaget for diskussion og arbejde i grupperne, hvor vi ser på mulige måder at få det ind i undervisningsforløbet på første semester.

15.15-15.45: Gruppediskussioner omkring hvordan man kan facilitere overgangen fra elev til universitetsstuderende (på dansk eller på engelsk efter gruppens ønske).

15.45-16.00:  Afslutning ved dekan Kristian Pedersen (på dansk og på engelsk).

16.00: Afrunding af dagen med forfriskninger og snacks for dem som har lyst.

På vegne af NAT uddannelsesforum,

og med håb om at se jer alle,

/Kristine