Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alumneportrætter 

Lotte Maxild Mortensen på hjemmearbejdspladsen under coronaudbruddet i 2020.

12.06.2020 | Alumner, Navne

Fra insektbestemmelse til hardcore statistik

Biologi er meget mere end gummistøvler og artsbestemmelse af insekter, og de brede kompetencer åbner mange døre. Uddannelsen i biologi førte Lotte Maxild Mortensen til molekylærbiologien og videre derfra til sundhedsvidenskab og en stilling som epidemiolog i den tværregionale organisation RKKP.

Stinne Stokkebo er uddannet biolog i 1999. Hun arbejder som affaldschef i virksomheden Arwos, og her har hun ansvar for to genbrugsbutikker, fem genbrugspladser og 45 medarbejdere. Foto: Pressefoto

24.02.2020 | Alumner, Navne

Personaleledelse, innovation og politik

Bæredygtighed og adfærdsbiologi. Det er nøgleordene for Affaldschef Stinne Stokkebos karriere efter hun i 1999 færdiggjorde sin kandidatuddannelse. I sit nuværende job bruger hun hele paletten af kompetencer, når hun i arbejdet med genbrugspladser og personaleledelse finder nye udtryk for sine passioner.

"Det er vigtigt, at vi vejleder på en ordentlig måde, og at vi får virksomhederne til at føle at de har også en sparringspartner i os, selvom vi er en kontrolinstans", siger miljøsagsbehandler Tanja Smetana. Foto: Privat

05.09.2019 | Alumner, Navne

Vi er både sparringspartnere og kontrollanter

"Jeg har set en maskine, der kan slå lårbenet ud af en skinke i ét hug”. Sådan lød det begejstret fra miljøsagsbehandler i Miljøstyrelsen, Tanja Smetana, da hun engang kom hjem fra et besøg hos et slagteri Vestjylland. Når hun tager på besøg eller tilsyn, får hun et unikt indblik i mange forskellige branchers hverdag, og det kræver, at hun kan…

05.12.2018 | Navne , Alumner

At kæmpe for det, man brænder for

Efter en tur forbi handelsskolen og derefter en teknisk uddannelse fandt Keld Mortensen endelig sit kald i biologiens verden, og han udfolder alle sine interesser i jobbet som markedschef og chefrådgiver hos ingeniørvirksomheden Orbicon.

09.11.2018 | Alumner, Navne

Vi skal tilgodese biologen, ingeniøren og sælgeren

I sit arbejde med landbaserede fiskeanlæg i ingeniørvirksomheden Krüger oplever biolog Jonas Junker Bengtsen ofte styrken ved fagligt velfunderede kompromiser. De sikrer, at løsningerne er praktisk mulige og kan sælges.

Alumne Winnie Heltborg Brøndum er uddannet biolog fra Aarhus Universitet i 2004. Foto: Lea Laursen Pasgaard

06.02.2018 | Alumner, Navne

Biolog i landbrugsbranchen: Min faglighed er det vigtigste

Opvokset på Mors og med naturen under neglene befinder Winnie Heltborg Brøndum sig godt som biolog i landbrugsbranchen. Her er øvelsen at få biologfagligheden til at spille sammen med landmændenes praksisnære virkelighed, så der både tages hensyn til natur og produktionsvilkår.

Alumne Flemming Bach er uddannet biolog ved Aarhus Universitet i 1983. Foto: Vesthimmerland Kommune

19.01.2018 | Alumner, Navne

”Vi hører, hvad du siger, men vi gør noget andet alligevel”

I den kommunale natur- og miljøforvaltning er det ikke altid de faglige argumenter, der vinder. Det fortæller biolog Flemming Bach, som er afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune. Her stræber han efter at skabe resultater gennem tillid til sine medarbejdere og frihed under ansvar.