Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

UNISENSE A/S 

Unisense A/S udvikler og sælger sensorer til kemisk analyse i mange forskellige miljøer. Firmaet blev stiftet i 1997 af medarbejdere og studerende ved Institut for Biologi, og har nu omkring 30 medarbejdere. I begyndelsen var fokus på udvikling og salg af mikrosensorer og tilhørende elektronik til marin forskning, men i dag satses der også meget på sensorer til proceskontrol i for eksempel vandrensning. Det medicinske område er også et vigtigt marked.

Unisense har været partner med Institut for Biologi i adskillige EU støttede projekter, og flere af de personer fra instituttet, som har været med i disse projekter, er nu medarbejdere ved firmaet. Det sidste EU projekt omhandlede udvikling af nye sensorer for kuldioxid og lattergas, som begge er vigtige klimagasser, og mange andre typer sensorer er gennem årene blevet udviklet gennem samarbejdet.

”For os er det vigtigt at have god kontakt med forskerne på AU, idet vi ofte får ny viden gennem disse kontakter. Hvad der er endnu vigtigere er dog, at vi gennem samarbejdet får kendskab til dygtige yngre forskere, som vi kan ansætte. Som mindre virksomhed er det vigtigt for os at få økonomisk støtte til udvikling af nye produkter. Her er kontakten til AU også vigtig, idet støtte fra bl.a. EU ofte forudsætter samarbejde mellem firmaer og viden-institutioner”.

Thomas Rattenborg, CEO for Unisense A/S