Et rewilding område ejet af Naturhistorisk Museum Aarhus, hvor heste og kvæg græsser året rundt i 120 ha mosaiklandskaber bestående af græsland, krat og skov. Forvaltningen skiftede fra traditionel naturpleje med sommergræsning, slåning og rydning af buske og krat til en drift uden konkrete planer for arealerne, hvor kvæg og heste frit kan græsse året rundt i hele området i samspil med spontant udviklende vegetation uden et bestemt slutmål. De græssende dyr formerer sig uden menneskelig indgriben, hvilket betyder, at græsningstrykket vil variere mellem år med høje eller lave dyretætheder.
Siden græsningsprojektets start er vegetationen blevet undersøgt årligt i en række eksklusionsblokke, der består af 5 forskellige bevaringsordninger, dvs. årlig slåning, sommer-, vintergræsning kun, helårsgræsning eller ingen forvaltning (permanent græsningseksklusion). Efter at Molslaboratoriet har ophørt med at lave detaljerede planer for naturen, har det resulteret i hurtig tilgroning og fortætning af buske og træer. Med såkaldt remote-sensing teknikker såsom LiDAR-droner er det blevet undersøgt om vedplanter kan artsidentificeres og detektere plantetætheder præcist. Dette repræsenterer nye teknikker til at overvåge store områder på fin-skala, hvormed eks. de græssende dyr effekter på vedplanter og tilgroning kan undersøges.
Molslaboratoriet bruges hyppigt af Aarhus Universitet til studenterprojekter og besøges også af studerende til en obligatorisk uge med entomologi.