Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om instituttet

Denne side er under udvikling

Tekst skal ændres

Biologi handler på alle måder om liv. Vi underviser, rådgiver og forsker i liv, lige fra bakterier til hvaler, fra gener til økosystemer, og fra grundforskning til anvendt biologi i naturforvaltning og bioteknologi.

Institut for Bioscince blev oprettet i 2011 ved sammensmeltning af forskergrupper fra Biologisk Institut, Aarhus Universitet og fra Danmarks Miljøundersøgelser. I 2020 blev institutterne delt, og Institut for Biologi xxxxx 

Vi prioriterer forskningsbaseret undervisning og talentudvikling, og vi udfører grundforskning, strategisk forskning og forskningsbaseret myndighedsbetjening samt rådgivning. Vores vision er at udvikle en globalt førende forskningsenhed inden for Biologi. Vi er omkring 430 medarbejdere, mere end 500 bachelor- og kandidatstuderende samt 130 specialestuderende. Sammen har vi et spændende og inspirerende arbejds- og studieliv, og vi arbejder tæt sammen med forskere fra både danske og udenlandske institutioner.

Kort sagt er biologi et bredt og livligt fag, hvor det pibler frem med nye ideer. Hvis du efter at have læst om vores arbejde har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig til en hvilken som helst af vores medarbejdere.

Instituttets strategi - skal rettes

Mission

At skabe banebrydende og samfundsnyttig viden om levende organismer og deres funktion, evolution og interaktion med miljøet og udnytte denne viden til uddannelse af biologer på højeste internationale niveau og til rådgivning af myndigheder og erhverv til gavn for samfundet.

Vision

Institut for Bioscience vil være det førende biologiske institut i Danmark. Instituttet vil opnå dette gennem fremragende forskning, uddannelse af højtkvalificerede biologer og ved at være den foretrukne samarbejdspartner for myndigheder og erhverv om natur- og miljømæssige rådgivningsopgaver. Vi vil være internationalt kendt for et højt fagligt niveau, og vi vil være en attraktiv arbejdsplads for medarbejdere og studerende.

Strategi

Download vores strategi for 2016-2020.

Historie - skal rettes

Institut for Bioscience er fusioneret af det tidligere Biologisk Institut, AU, og fem forskergrupper fra det tidligere Danmarks Miljøundersøgelser: Afdeling for Ferskvandsøkologi, Afdeling for Terrestrisk Økologi, Afdeling for Arktisk Miljø, Afdeling for Vildtbiologi og Biodiversitet og Afdeling for Marin Økologi.

Danmarks Miljøundersøgelser blev en del af Aarhus Universitet d. 1. januar 2007, og i marts 2011 skete sammenlægningen med Biologisk Institut, Det Naturvidenskabelige Fakultet. Samtidig overgik Danmarks Miljøundersøgelsers hidtidige tværgående koordinering af den samfundsrettede forskning og formidling på natur- og miljøområdet til et nyoprettet center ved Aarhus Universitet: DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. Centeret er indgangen for myndigheder, erhverv, interesseorganisationer og offentligheden til Aarhus Universitets faglige miljøer inden for natur, miljø og energi og får sit faglige input blandt andet fra Institut for Bioscience.

Institut for Bioscience er en del af hovedområdet Science and Technology. Via linkene kan du læse mere historien bag Det Naturvidenskabelige Fakultet og Danmarks Miljøundersøgelser.