Aarhus Universitets segl

Drivhuse

Påskehøjgård har tre drivhuse, som anvendes til kontrollerede eksperimenter med planter. I drivhusene dyrkes også planter, der bruges til undervisning, eller som indgår i forskningsprojekter.

  • Drivhus A er 216 m2. Dette drivhus består af et arbejdsrum på 45m2, en opvarmet celle på 125 mmed 16 borde (4 m2) og en ikke-opvarmet celle på 45 m2 med 4 borde (4m2). Alle borde er rulleborde. Cellerne har individuel temperaturregulering, energigardiner, skyggegardiner og vækstlys.

  • Drivhus B er 149 m2. Dette drivhus er inddelt med en mellemgang/arbejdsrum på 38 m2, samt to celler på hver 40 m2 med 4 rulleborde (6 m2) og en celle på 30 m2 uden borde. Alle celler har individuel temperaturregulering, energigardiner, skyggegardiner og vækstlys.

  • Drivhus C er på 800 m2. Dette drivhus er inddelt med et kontor, et arbejdsrum og en mellemgang/arbejdsrum. Der er seks små celler, tre celler som er dobbelt så store som de små og en stor celle. Alle celler er med temperatur- og fugtighedsregulering, energigardiner, skyggegardiner og vækstlys.

  • Hus C anvendes af Molekylærbiologisk Institut til kontrollerede forsøg med genmanipulerede planter.

Faciliteterne på forsøgsgården bruges af Institut for Biologi samt i samarbejdsprojekter med andre institutter på AU samt eksterne partnere.