Aarhus Universitets segl

Projekt Hovedet i Havet på Danmarks største Naturfagskonference

Projekt Hovedet i Havet er netop hjemvendt fra to dage på Big Bang Konferencen i Odense. Hvert år samles 1800 naturfagslærere og naturformidlere til Danmarks største naturfagskonference med mere end 170 oplæg, workshops og debatter.

Der var stor interesse for at lære om tangens fantastiske verden, og om hvordan tang kan inddrages i naturfagsundervisningen. Foto: Peter Bondo Christensen
Der blev zoomet ind på blåmuslingen og dens evne til at filtrere vandet. Naturfagslærerne kunne også få vejledning i at lave en muslingedissektion, så de efterfølgende kan lave det med deres egne elever hjemme i klasseværelset. Foto: Peter Bondo Christensen

Der var fuldt hus til Hovedet i Havets workshop, hvor der blev stillet skarpt på feltundersøgelser og eksperimenter om havets natur. De deltagende lærere oplevede havets fascinerende verden helt tæt på, og de tog hjem med en masse ny inspiration til at arbejde med havet i deres undervisning.

Udover at blive skarpere på eksperimenter om hav, blev naturfagslærerne også introduceret for den digitale undervisningsplatform ”Havet i Skolen”, som samler en masse undervisningsmateriale om hav, som lærerne kan benytte for at få havet på skoleskemaet.

Se en kort film fra Big Bang Konferencen her: https://fb.watch/js_B9jHJxJ/

Læs om Big Bang Konferencen her: https://bigbangkonferencen.dk/