Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Uddannelse

Denne side er under udvikling

Som biologistuderende møder du livet på vores klode fra den mindste virus til de største hvaler. Hvordan er livsformerne opstået? Hvordan spiller de sammen i naturen, og hvordan forvalter vi vores natur? Hvordan er levende organismer opbygget, og hvilke fysiologiske og adfærdsmæssige tilpasninger muliggør overlevelse i forskellige habitater i en verden under forandring? Hvad bestemmer arternes antal og udbredelse? Og hvad bliver de biologiske konsekvenser af globale klima- og miljøforandringer?

På Institut for Biologi får du mulighed for at beskæftige dig med en bred vifte af biologiske problemstillinger. Uddannelsen vil gøre dig i stand til at arbejde videnskabeligt med sådanne problemstillinger med udgangspunkt i selvstændige eksperimenter og analyser under vejledning af forskere på forkant med den seneste udvikling af teknikker og know-how.

På Institut for Biologi er der tilknyttet mere end 500 bachelor- og kandidatstuderende samt 100 ph.d.-studerende fra ind- og udland. Du kan læse mere om uddannelsen ved at benytte menuen i venstre side.

Livslang læring

Er du gymnasielærer i biologi, eller arbejder du med problemstillinger inden for biologiens fagområde som for eksempel naturforvalter, sagsbehandler eller rådgiver? Så er instituttets efteruddannelsesudbud en mulighed for faglig opdatering og for at få nye kompetencer og praktisk erfaring, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde.