Aarhus Universitets logo
English
Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter har påvist, at miljø-DNA – altså metoden med at analysere DNA fra en miljøprøve for at finde ud af,…
Kaskelothvaler er verdens største tandbærende rovdyr, der fanger ligeså mange fisk og blæksprutter som det samlede fiskeri på verdensplan, men indtil…
Havis i Arktis og Antarktis dækker ca. 10-12 % af jordens overflade og spiller en helt afgørende rolle for klimaet på jorden.
Lyt med når professor Peter Teglberg Madsen i radioprogrammet "Når Hvalerne Synger" på Radio4 tager os med ind i hvalernes verden.
To forskere ved Institut for Biologi, Aarhus Universitet, modtager samlet 119 mio. kroner til to nye 6-årige forskningscentre, som skal undersøge…
Novo Nordisk Fonden bevilger 15 mio. kr. fra sit interdisciplinære synergiprogram til projekt DRAMA, som med forskere fra både Nat og Tech vil afkode,…
Ud af 10 bevillinger til AU er de to gået til Instituttet. Professor Kai Finster modtager 2 mio. kr. til projektet ’Methane, a sign of life - what…
I takt med, at verden bliver mere og mere forbundet, er det ikke bare menneskenes kulturer, der blandes sammen på tværs af kloden. Et nyt studie…
Der skal nye retningslinjer til for at sikre hvalerne fred og ro fra menneskenes støj. Det nytter ikke at holde hvalsafari-bådene uden for hvalernes…
Et globalt forskningsprojekt viser, at klimaændringerne øger risikoen for frostgrader sent på foråret. Det kan især skade skove i Europa og Asien,…
Side 15 af 16