Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Christian Petersen

  • Chefrådgiver i afdelingen Natur og Miljø hos WSP
  • Kandidat i 2002, Vandløbsbiologi

Rådgivning om natur og miljø

Jeg arbejder i WSP, der er en international rådgivende ingeniørvirksomhed. I vores afdeling for Vand & Natur, Vest beskæftiger vi ca. 35 specialister, med en lang række af natur- og miljøopgaver overvejende for offentlige kunder.

Vi tegner og udfører naturgenopretningsprojekter. Vi står for indsamling af data ifm. overvågning af det danske vandmiljø. Der gennemføres naturregistreringer af både dyr og planter. Vi bidrager fagligt med plan- og myndighedsopgaver. Vi gennemfører miljøvurderinger af planer og projekter og meget mere.

Fagnørder, projektledere og sælgere

I vores afdeling har vi mange forskellige fagprofiler og funktioner. Vi har fagnørden der er den bedste i landet i sit område, projektlederen der er god til at koordinere, motivere og samle trådene eller vi har sælgeren som kan åbne døre og evner at formidle alle vores kundskaber ud til vores kunder.

Dyrk din netværk

Mange nyuddannede biologer beretter om at det har været vanskeligt at få det første job. Når vi ansætter nye kollegaer sker det ofte via faglige og personlige netværk. Derfor er mit måske bedste råd til nye biologer at I skal ud og dyrke jeres netværk, udnyt alle muligheder for at komme ind på en arbejdsplads evt. i praktik, hvis ønskejobbet ikke lige er der i første omgang. Det er gennem ansættelser I virkelig har mulighed for at udvikle nye relevante kompetencer og udbygge jeres relevante erfaring og faglige netværk.

I mange biologjob kan biologien ofte træde baggrunden ift. økonomi, jura etc. Derfor må du aldrig glemme den begejstring for biologien, som fik dig til at vælge dit studie!