Aarhus Universitets segl

Karriere: Christian Petersen

  • Chefrådgiver i afdelingen Natur og Miljø hos WSP
  • Kandidat i 2002 (vandløbsbiologi)

Rådgivning om natur og miljø

Jeg arbejder i WSP, der er en international rådgivende ingeniørvirksomhed. I vores afdeling for Vand & Natur, Vest beskæftiger vi ca. 35 specialister, med en lang række af natur- og miljøopgaver overvejende for offentlige kunder.

Vores opgaver: Vi tegner og udfører naturgenopretningsprojekter. Vi står for indsamling af data ifm. overvågning af det danske vandmiljø. Vi gennemfører naturregistreringer af både dyr og planter. Vi bidrager fagligt med plan- og myndighedsopgaver, ligesom vi gennemfører miljøvurderinger af planer, projekter og meget mere.

Fagnørder, projektledere og sælgere

I vores afdeling har vi mange forskellige fagprofiler og funktioner. Vi har fagnørden, der er den bedste i landet i sit område; projektlederen, der er god til at koordinere, motivere og samle trådene; og vi har sælgeren, som kan åbne døre og evner at formidle alle vores kundskaber ud til vores kunder.

Dyrk dit netværk

Mange nyuddannede biologer beretter om, at det har været vanskeligt at få det første job. Når vi ansætter nye kollegaer, sker det ofte via faglige og personlige netværk. Derfor er mit måske bedste råd til nye biologer, at I skal ud og dyrke jeres netværk: Udnyt alle muligheder for at komme ind på en arbejdsplads (evt. i praktik), hvis ønskejobbet ikke lige er der i første omgang. Det er gennem ansættelserne, at I kan udvikle nye relevante kompetencer og udbygge jeres relevante erfaring og faglige netværk.

I mange biologjob kan biologien ofte træde i baggrunden ift. økonomi, jura etc. Derfor må du aldrig glemme den begejstring for biologien, som fik dig til at vælge dit studie!