Aarhus Universitets segl

Jacob Lunding Villadsen

  • Projektleder i Eurofins Genomics
    • Færdiguddannet i 2018
    • Arbejdsopgaver: Projektledelse, projektdesign, kontraktudfærdigelse, onboarding af nye kunder, kundekontakt, procesoptimering, produktudvikling, troubleshooting samt opsæt af laboratorieservices, logistik og IT-systemer

Studiejobs og kortvarig ansættelse åbnede dørene

Min vej til jobbet som projektleder i en genetik-virksomhed var ikke direkte. Jeg har kun haft genetik på andet år i løbet af studietiden, men erfaring fra studiejobs og en kortvarig ansættelse som logistisk projektkoordinator og senere projektleder i et firma, der genererer og avler genmodificerede mus til forskning, åbnede dørene for mig.

Koordinering, logistik og kundekontakt

Udover koordinering af genetiske analyser består mit arbejde af rigtig meget logistikarbejde og kundekontakt via mails og møder. Jeg kommer typisk ind når en af vores Business Development managers (sælgere) er kommet i kontakt med en potentiel kunde, f.eks. en biotekvirksomhed eller et privathospital. Jeg tager en snak med kunden, hvor vi bliver enige om deres behov og diskuterer hvordan kan en løsning kan se ud. Derefter skriver jeg kontrakten og får den underskrevet.

Den næste opgave er, at vi skal have kunden integreret i vores laboratorier og it-systemer, hvorefter prøverne skal sendes fra kunderne og hen til laboratoriet. Der er overraskende meget logistik-arbejde i at få prøverne sendt hen til vores laboratorier, da kunderne er spredt over hele verden og flere af dem sender tusindvis af prøver hver måned.

Problemløsning

Når projektet kører på skinner, trækker jeg mig ud, og jeg kommer kun ind igen hvis projektet skifter retning eller der er processer, der ikke glider, som de skal. Det kunne eksempelvis være at der er uenighed om, hvad en ting skal koste eller hvilke services vi skal tilbyde. Eller helt lavpraktiske udfordringer, som at FedEx har mistet en kasse med DNA-prøver fra britiske racehunde, og jeg skal prøve at finde en løsning på det. Jeg er ”ultrageneralist” og fungerer mest som et koordinerende led, da jeg ikke selv har specialistkompetencerne, så jeg har ofte brug for andre, der kan løse de konkrete opgaver.

Kompetencer fra studiet

Fra biologistudiet trækker jeg på den naturvidenskabelige forståelse og evnen til hurtigt at sætte mig ind i nyt stof og problemstillinger. Det er især gavnligt, når jeg skal forstå kundens behov og omsætte behovet til en løsning. Studiet trænede mig også i at planlægge, prioritere, formidle og kommunikere på dansk og engelsk.