Aarhus Universitets segl

Lilli Gruwier

  • Selvstændig hos Vildskab
  • Uddannet fra Aahus Universitet i 2013
  • Arbejdsopgaver: Konsulent- og formidlingsopgaver inden for bynær biodiversitet, + alt det administrative forbundet med at være selvstændig

Selvstændig virksomhed

Sammen med en studiekammerat har jeg et firma, der hedder Vildskab, hvor vi laver tv-projekter, foredrag, formidlingsopgaver, haveplaner og generelt rådgivning inden for bynær biodiversitet.

Vi udvikler firmaet hele tiden og laver også workshops og biodiversitetsstrategier for kommuner, showhaver i tivoli og kurser for driftsfolk.

Vi er stadig i gang med at starte firmaet op, og udover alle de sjove ting, er der også mange administrative opgaver som vi har brugt meget tid på at lære. Det handler især om det administrative i at holde styr på fx ordrebog, GDPR, udarbejdelse af tilbud og kontrakter, opdatering af hjemmeside og momsregnskab. Som selvstændig står man får det hele. Både udvikling, drift og rengøring af kaffemaskinen.

Formidling som drivkraft

Jeg har altid været glad for at formidle og havde i løbet af studiet mange studiejobs om naturformidling hos blandt andet Naturhistorisk Museum, Kattegatcentret, Det Rullende Universitet og Sea Rangers. Jeg tog en tillægsuddannelse på Journalisthøjskolen, og var hurtigt klar på at jeg ikke skulle gå forskervejen, eller sagsbehandlevejen, men at jeg skulle ud og vise og fortælle om den fantastiske natur vi har helt tæt på. Jeg har efter studiet både arbejde som underviser på Gren Gymnasium, og drevet skoletjenesten hos et kommunalt affaldsselskab (Reno Djurs), og er nu klar til at være min egen chef. Dertil har jeg udgivet flere bøger, bl.a en havebog med fokus på biodiversitet, og en kogebog fuld af opskrifter med tang.

Jeg bliver nok aldrig færdig med at udforske de mange muligheder, som en biolog med hang til formidling kan spille ind i, og der dukker hele tiden nye tværfaglige interessante muligheder op.

Gode råd

Husk, at der er mange ting, der kan tælle positivt på et CV: studiejobs, fritidsinteresser, frivilligt arbejde, foreningsarbejde, aktiv indsats på sociale medier m.v. Mens du leder efter drømmejobbet, er der mange veje at udforske. Jeg ser en karriere som et livslangt forandringsprojekt, hvor man ikke er færdiguddannet, når man står med sit kandidatbevis i hånden. Faktisk er jeg selv stadig i gang med at finde ud af, hvad jeg skal være, når jeg bliver stor.

Jeg har dog lært, at det godt kan betale sig at være opsøgende. Tag fat i virksomhederne og inviter dig selv til en uforpligtende kop kaffe. Følg med i lokalnyhederne og inden for dit interessefelt, og se hvad der rører sig. De fleste holder af at give en kop kaffe og en snak om det, de brænder for, og hvis de har for travlt til en snak om et job over en kop kaffe, så har de måske så mange opgaver, at de burde ansætte dig? Mærk efter om virksomhedens profil og stemning matcher, snarere end om de lige har slået en tjekliste op med lige netop dine kompetencer.


Kontakt

Karrierevejledning for Nat-Tech:
karriere.nat-tech@au.dk