Aarhus Universitets segl

UAS4Ecology Lab

Droner (UAS)

UAS4Ecology råder over en række forskellige droner (UAS). Her på siden finder du en oversigt over de forskellige droner med beskrivelse af deres egenskaber, samt hvilke opgaver de er velegnede til at løse.

MK8-3500

  • Navn: MK8-3500
  • Type: Multi-rotor drone (octocopter)
  • MK8 3500 er en meget alsidig drone med mange anvendelsesformål. Vi har integreret et dobbelt sensor-setup på dronen (LiDAR (> link to Yellowscan Surveyor) og multispektralt kamera MicaSense RedEdge3). Siden 2017 har vi udført en række forskellige droneoperationer i Denmark, Schweitz og Grønland med MK8 3500 som platform. Ud over høj stabilitet og kvalitet i den elektroniske styring og batterier, var den lette konstruktion og de aftagelige bomme hovedårsagen til at vi valgte denne drone. 
    MK8 3500 har en effektiv flyvetid, inklusive optagelse af anvendelige data, på 18 minutter.
  • Link: https://files.mikrokopter.de/EN_mk8_flyer.pdf

Drone 4

-

MK Quadro XL Starter

  • Navn: MK Quadro XL Starter
  • Type: Multi-rotor drone (quadrocopter)
  • MK Quadro XL Starter er en af vores ældre droner. Urs Treier, leder af UAS4Ecology Lab, samlede første gang dronen i 2014, og siden har den vist sit værd som en meget pålidelig drone, selv under ekstreme forhold i fjerne egne af Grønland. 
    Under de mange feltundersøgelser har vi hovedsageligt brugt Canon EOS kameraer sammen med MK Quadro XL Starter, enten i fabriksudgave eller let modificeret til kun at optage nærinfrarøde (NIR) billeder. 
    I forbindelse med feltundersøgelser i 2015 har vi også fløjet med Micasense RedEdge 3 monteret. 
    MK Quadro XL Starter har en effektiv flyvetid, inklusive optagelse af anvendelige data, på 10-12 minutter
  • Link: https://wiki.mikrokopter.de/en/MK-QuadroXL 

Drone 3

-


Droneflyvning på Molslaboratoriet

Flyvning med droner kan foregå på mange forskellige måder afhængig af omgivelser og opgave. Herunder er et eksempel på en overflyvning og scanning med drone på Molslaboratoriet. Det er dronen eBee X der flyves med

Visninger
Kortlægning af vegetation på Molslaboratoriet med eBee Fra YouTube - UAS4Ecology Lab

Kontakt

Urs Treier

Lab manager Institut for Biologi - Økoinformatik og biodiversitet