Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Droner til Økologisk Forskning

UAS4Ecology Lab er en facilitet, som benytter teknologi fra ’Unmanned Aerial Systems’ (UAS) til at besvare økologiske spørgsmål. UAS4Økologi Lab blev etableret i 2016 af Signe Normand, videnskabelig leder af laboratoriet.

Laboratoriet kombinerer den nyeste drone- og sensorteknologi med feltbaserede økologiske metoder. Vi har et fuldt sæt af UAS-sensorer (fx LiDAR, hyperspektral, multispektral, termisk), opererer med en række forskellige rotorbaserede og fastvingede droner og har det nødvendige højpræcisions GNSS-udstyr og håndholdte hyperspektral-sensorer til ’ground control’ og ’ground truthing’. Laboratoriets folk har gentagne gange arbejdet under udfordrende forhold i fjerne egne og på fjelde i Grønland og har derfor optimeret udstyr til dataindsamling i disse ekstreme miljøer. Vi har desuden hardware og software til effektiv processering og analyse af UAS-baserede data. 

UAS4Økologi Lab har et tæt samarbejde med den nationale infrastrukturenhed for dronebaseret forskning (UAS-ability). Laboratoriets forskere underviser på kurser i satellit- og dronebaseret remote sensing i Miljøvidenskab, enten i form af PhD-kurser eller kurser for personer, som bruger UAS-teknologien i deres daglige arbejde.

Følg os på Twitter

Kontakt

Urs Treier

Research Scientist & UAS4Ecology Lab manager

Andre projekter i Miljøteknologi