Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsarkiv

12.01.2021 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Medarbejdernyhed

Biologistuderende som iværksættere

Tag et kig på denne video fra pitch finalen fra dette års "Bio-entrepreneurship course" for biologistuderende. I løbet af semestret har de studerende  lært at kombinere deres biologiske faglighed med iværksætteri og forretningsmuligheder. Målet med kurset er at styrke deres forståelse af, hvordan grundlæggende videnskab kan bruges…

07.01.2021 | Institut for Biologi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Nyt stort forskningsprojekt skal skabe ro i havet

Et nyt stort EU-projekt skal de næste fire år undersøge, hvordan skibsstøj påvirker havmiljøet og pege på løsninger til at gøre skibene mere støjsvage. Projekt SATURN har deltagere fra 10 lande, og forskere fra AU spiller en central rolle.

11.12.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

DNA fra kokasser afslører insektliv

Forskere ved Institut for Biologi på Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus har nu vist, at kokasser indeholder DNA fra hele det samfund af insekter, som lever i gødningen.

10.12.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere fisker efter DNA i koralrev

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter har påvist, at miljø-DNA – altså metoden med at analysere DNA fra en miljøprøve for at finde ud af, hvilke arter der lever i området – virker på stor skala.

04.12.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere ved Institut for Biologi modtager penge fra Carlsbergfondet

Carlsbergfondet har uddelt knap 300 millioner kroner til dansk grundforskning. Professor Angela Fargo og professor Andreas Schramm fra Institut for Biologi har begge modtaget bevillinger under programmet forskningsinfrastruktur.

01.12.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Kræsen kaskelothval bruger lang-distance ekkolod til at finde mad i dybhavet

Kaskelothvaler er verdens største tandbærende rovdyr, der fanger ligeså mange fisk og blæksprutter som det samlede fiskeri på verdensplan, men indtil for ganske nylig har man ikke forstået, hvordan så store rovdyr finder deres mad i dybhavet. Ved at sætte en datalogger alleryderst på næsen af en kaskelothval, har forskere fra Aarhus Universitet…

27.11.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Få IT- og systemhjælp på ny portal

Fra slutningen af november kan du møde IT-supporten og supporten til AU’s økonomi-, studie- og HR-IT systemer på en ny serviceportal. Portalen giver dig effektiv support og mulighed for løbende at følge din sag.

23.11.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Hør professor Kai Finster tale om liv i rummet hos Johan Olsen og Vicky Knudsen på P1.

02.11.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Valg: Tag hånd om dit arbejdsmiljø

Om kort tid skydes valget til AU’s arbejdsmiljøorganisation i gang. Rektor opfordrer universitetets medarbejdere til at engagere sig i valget og allerede nu overveje, om de selv har lyst til at stille op. Arbejdsmiljørepræsentant Anne Larson fra DPU fortæller, hvorfor hun finder det hverv meget værdifuldt.

02.11.2020 | Institut for Biologi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

2,9 mio. kr. til forskning i naturlige kilder til at fjerne CO2 fra atmosfæren

Det Frie Forskningsråd (DFF) har bevilget 2,8 mio. kr. fra den tematiske pulje til grøn omstilling til projektet “From Sink to Source: Maximising Carbon Accumulation in Restored Peatlands”, som ledes af Brian K. Sorrell fra Institut for Biologi. Forskningen handler om anvendelsen af planter i vådområder til fjernelse af CO2 fra atmosfæren og…

Viser resultater 1 til 10 ud af 35

1 2 3 4 Næste